Canicross


Hva er Canicross?
Canicross er en hundesport hvor du løper med et belte og en sele som sitter fast i hunden din, så hunden hjelper til med å gi deg et godt driv. Den perfekte måten for både hund og eier å komme seg i form!


Hvem kan begynne med Canicross?
Canicross passer stort sett alle, dem som har lang erfaring med løping og folk som aldri har løpt tidligere. Enten du er ung eller gammel kan det å løpe sammen med en hund kan være den beste motivasjonen til å begynne å trene! 

Hvis du liker å være aktiv sammen med hunden din er kanskje canicross den perfekte sporten for deg! Det er ikke alle som ønsker å konkurrere, og det trenger man heller ikke. Du kan like gjerne drive med canicross på egenhånd i skogen hjemme om det er av ønske. Det viktigste er at du og hunden din har det gøy sammen!


Hvilke hunder kan drive med Canicross?
Så lenge hunden er frisk nok til å løpe så kan den drive med Canicross! Det er så klart noen raser som passer bedre en andre, men alle kan gjøre det. Små hunder med korte neser vil naturlig nok ikke løpe like raskt som en vorster, men de kan likevel løpe bra ut fra sine forutsetninger! De eldre kan også løpe, så lenge man passer på å ikke presse de for hardt. Igjen som nevnt over: Det viktigste er at du og hunden din har det gøy sammen!


Hva trenger man for å komme igang?
For å starte med canicross  trenger du en sele, strikk, løpebelte og et par sko, enten du satser mot konkurranse eller bare løper for moro skyld. One serien til i-Dog for eksempel er spesialdesignet for sporter som er basert på at hunden skal trekke.

One:
 
Magebelte CANICROSS ONE har et bredt rygggrunnlag for å tilpasse seg best i formen på baksiden av løperen.
Plasseringen av dette beltet er så lavt på rygg som mulig for å optimalisere hundens driv uten å bli irriterende for ryggen.
Magebelte CANICROSS ONE er ekstremt holdbart, og er sammensatt av en type RIPSTOP utvendige stoff, samt MESH-skumforing og eliminerer svetteeffekten.
 
Trekk-Line Canicross One er utviklet for spesialister i Canicross.
Trekk-Line Canicross One er laget av et elastisk dempersystem av høy kvalitet. Den har også en hurtig-lås av høy kvalitet og som enkelt
kan åpnes med en hånd i begge ender. Trekk-Line Canicross One måler 150 cm når det er slakt, og 200 cm når det strekkes helt ut, noe som gjør at
den holder kravene til Canicross foreningen. Vekten på 220 g gjør at den møter anbefalingen til Canicross-spesialistene.
 
X-BACK ONE er utviklet for å holde kravene som kreves for å kunne brukes i aktiv hundesport sammen med eier, som f.eks Canicross, Canirando, canivtt...
X-BACK ONE er veldig lett og designet for å utnytte hundens trekkraft maksimalt samtidig som den skåner hunden, noe som kreves for å kunne
gjennomføre tøffe aktiviteter.
X-BACK ONE passer til de fleste hunderaser: nordiske hunder, gjeterhunder, de fleste jakthunder og retrivere...
 
• Mesh-skumpolstring for god komfort.
• Robust webb-materiale med refleks for god synlighet i mørket.
• Trekk-line festetråd med tykkelse på 5mm
• veier fra 143 til 209 gr i henhold til størrelsen
• Tilgjengelig i 5 forskjellige størrelser: XS, S, M, L, XL
 
 
Style:
 
Magebelte Canicross Style har en lomme med glidelås som er fin til nøkler, mobil... etc.
Magebelte Canicross Style har en bred form som gjør at den fordeler trekket fra hunden godt og skånsomt som mulig.
Den har to "lår-stropper" som hindrer den i å skli opp, så tyngdepunktet blir så godt som mulig.
Magebelte Canicross Style har også hurtig kobling om det skulle skje noe så hunden må løsnes raskt.
 
Trekk-Line Canicross Style er en trekk-line av meget høy kvalitet. Det har et godt elastisk dempe-system som gjør det godt egnet til å løpe med på
vanlig turer og i løp da nøkkene fra hunden ikke merkes så godt.
Vekten er på 128 g og lengden er på 130 cm (200 cm når den er strekket).
 
Hundesele Style er veldig teknisk, moderne og har et solid og godt design på samme tid. Det er det ideelle tilbehøret for turer i byen, så vel
som for turer i landskap.
Hundesele Style har et håndtak på ryggen i tillegg til 3 kobbelfester: løkkefeste som gjør det mulig på bruke den til f.eks canicross (trekk-line selges separat),
en ring foran på bryst for enkel festing av kobbel, og en ring på ryggen som er flott om du skal gå med flere hunder (hanefot selges separat).
 
Hanefot Canicross Style ​er en dobbel-kobling som er perfekt om du ønsker å gå tur med to hunder samtidig, eller om du og hunden skal drive med sports aktiviteter.
 
 
Confort:
 
Magebelte Canicross Confort har en lomme for vannflaske, og to lommer med glidelås til nøkler, mobil...etc.
Magebelte Canicross Confort er bredt og behagelig. Lår-stroppene gjør at det passer de fleste mennesker. De sikrer også at belte ikke sklir opp,
og holder seg nede så det blir et behagelig og godt tyngdepunkt når hunden drar.
 
Trekk-Line Canicross Confort er utstyrt med en unik dobbel demping for å unngå nøkking når hunden løper. Den ene dempingen er myk, og den andre er stiv.
I mellom disse er det en håndløkke som er fin om det oppstår en situasjon trenger å holde hunden nærmere.
 
Hundesele Canicross Confort har en perfekt passform da den kan tilpasses din hund. Den gir en meget god komfort for hunden selv om den drar.
Hundesele Canicross Confort ​er utviklet for de som ønsker å kunne være aktiv men samtidig ha en god komfort.Hvordan finne løp?
De fleste land har en eller flere organisasjoner. På deres nettsider og/eller Facebooksider kan du finne terminlister, regler, resultater og lignende.